UBER 1.0

The project is the conversion of one half of a duplex unit in Ikoyi into a contemporary office space for Uber-Lagos, accommodating spaces for administrative/managerial functions and drivers’ on-boarding. The requirements of the brief demanded a clear separation of functions and a modern aesthetic that balances the specifics of the Uber brand with the idiosyncrasies of the host city.

The design of the office space was based on three key points: Spatial planning, brand conformity and detailing (materiality and craftsmanship).

Our initial encounter with the project site informed a hands-on approach to space planning. The house, designed as a four bedroom unit had relatively open spaces on the ground floor and partitioned rooms on the upper floor, was mostly obscured from view by large overgrown, but oddly beautiful trees. Conceptual exercises to understand the relationship between spaces provided information layered on the physical space to define zones and movement.

The building projects forward into the garden to maximise capacity. The steel and black glass projection, conveniently shaded by trees, allows natural light to penetrate the interiors of the building while minimising heat gain. An all black façade compliments the glass projection that is further accentuated by bamboo strips.

In conformity with the brand guidelines, the building interior is set in white and grey palette, occasionally punctured by wood accents. The design infuses the warmth and vibrancy of the city using custom fabricated arts and crafts, intricately and delicately layered or woven into the assembly of the building. Working closely with local artists and artisans and employing use of local and recycled materials, ceilings, light fittings, doors and furniture are designed and crafted as an expression of the culture, diversity and magic of the city.


ClientUBERServicesArchitectural Design Concept Year2015